Hata
  • Bu görüntünün şablonu uygun değil. Lütfen bir site yöneticisi ile iletişim kurunuz.
Bu sayfayı yazdır

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Programı Hem Gözleri Hem Gönülleri Doldurdu

Öğeyi Oyla
(0 oy)

“ Bu marş bizim inkılabımızı anlatır. İnkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmamak lazımdır. İstiklal Marşı’nda istiklal davamızı anlatması bakımından büyük manalar vardır. Benim en beğendiğim yer burasıdır :

     Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

     Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!

Benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır. Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur.” diyen Atatürk’ün izinde giden Kolejimiz ve kolejlilerimiz 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programıyla izleyenlerin kalbini titretti.

   Okulumuz 6.sınıf öğrencilerinin sınıf rehber öğretmenleri, drama öğretmeni ve müzik öğretmenleriyle hazırladıkları program, koromuzun misafirlerimiz eşliğinde İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkçe öğretmenimiz Abdullah YÜKSEL tarafından yapıldı. Arkasından koro dinletisi, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatılmasıyla devam eden programımız izleyenlere duygulu anlar yaşatan muhteşem oratoryomuzla ve İstiklal Marşı’nın on kıtasının coşkuyla okunmasıyla sona erdi. Bu güzel günde emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Mehmet Akif’in de dediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Okunma 2079 defa